Környék, programok

Gersekarát a Vasi Hegyhát területén, Zalaegerszegtől 15 km-re, Vasvártól mintegy 12 km-re, Zala és Vas megye határán fekszik. A vidék háborítatlan nyugalma kellemes környezetet kínál a pihenni vágyóknak; és a környék többféle programlehetőséget nyújt.

Horgászat

A falu határában lévő Olimpia tó, valamint két előtározója igazi horgászparadicsom. A 7, illetve 1,2 hektáros horgásztavakba 2-3 hetente telepítik a halakat. Nem véletlen tehát, hogy évente több ezer pecás fordul meg Gersekaráton. Érkezés előtt a horgászat feltételeivel kapcsolatban kérjük tájékozódjon a tavat üzemeltető Vas Megyei Horgászszövetség weblapján, vagy elérhetőségein: 06-94-506-835, 06-70-33-99-703.

Strandolás

A tó vize fürdőzéshez is kiváló, és egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A szabad strandként üzemelő fürdőhely május 1-től szeptember 30-ig várja vendégeit. A vízparton gondozott napozópázsit, strandröplabda pálya, büfé és melegkonyhás vendéglő gondoskodik a kellemes kikapcsolódásról. A tó környékén időnként szabadtéri műsorok, jet-ski versenyek, strandröplabda bajnokságok is megrendezésre kerülnek. Érkezés előtt érdemes tájékozódni a strandot működtető helyi irodánál, a község Önkormányzatánál: www.gersekarat.hu, tel.: 06-94-574-018

Jet-ski

A tó vízisportok űzésére is alkalmas, a jet-ski-sek és a vízisíelők is kedvelik. A saját járművel nem rendelkező vendégek számára jet-ski bérlési lehetőség. Érkezés előtti informálódáshoz vendégeim figyelmébe ajánlom a helyi Önkormányzat telefonszámát: 06-94-574-018.

Természetjárás, túrázás

Az erősen tagolt domborzatú, erdőkkel és szőlőhegyekkel borított táj, a település határában lévő 33 hektáros Olimpia tó, a tölgyes, akácos erdő ölelésében található, természetes eredetű Fias-tó, és az ettől nem messze eredő Csengő patak környéke remek lehetőséget ad a kirándulásra. Jelzett túraútvonal is áthalad a településen. Lásd: www.turabazis.hu

Látnivalók, egyéb programok

Kellemes időtöltést kínál a közelben a Csodaszarvas tájpark, és a messze földön híres Jeli Arborétum, mely varázslatos virágaival egy mesebeli, több hektáros kis erdőt ölel, benne az újjáépített, 20 m magas, néphagyományokat is őrző, harangláb alakú kilátóval. A Kám határában található arborétum megtekintését egy túra vagy kirándulás keretében minden korosztálynak szívesen ajánlom. A közeli Szombathely és Zalaegerszeg megyeszékhelyek, valamint Vasvár, ill. Körmend városok ugyancsak bővelkednek programokban, látnivalókban, fesztiválokban. Az osztrák határ közelsége pedig lehetőséget ad vendégeimnek, hogy egyúttal a szomszédos Ausztriában is körülnézzenek.

Gasztronómiai élmények

A Vasi Hegyhát dimbes-dombos vidékén ősidők óta növény-, szőlő- és gyümölcstermesztéssel is foglalkoznak az itt élő emberek. Ebből eredően olyan családi vállalkozások nyíltak meg, mint a közeli győrvári Birkás Pálinkaház, mely nyitott a vendégfogadásra, ahol a vásárlás mellett kóstolási lehetőség is van. A helyi gasztronómia, a régi paraszti ételek - melyek receptjei ide kattintva megtekinthetők - a vendégházban elkészíthetők, vagy a környékbeli vendéglátóhelyeken - akárcsak a vidék borai - megkóstolhatók.

Lovaglás

Kellemes időtöltést kínál a lovaglás szerelmeseinek a Góré Dombi Lovas Sportegyesület, amely a vendégháztól mintegy 6-8 km-re fekvő Vasvár településen működik. Nagy szeretettel fogadja a kicsiket, nagyokat, lovagolni tudó, vagy vágyó, a lovakat szerető vendégeket. A Góré Dombi Lovas Sportegyesület vezetője, egyben a hegyháti lovas társadalom meghatározó alakja Káldi Zoltán lovas oktató. Cím: 9800 Vasvár, Hunyadi u. 20. Érdeklődni, ill. előzetes időpontot egyeztetni a 06-30-68-51-789 telefonszámon lehet.

Vadászat

A vendégház egy kiváló nagyvadas területen fekszik, így a vadászidények időszakában lehetőség van vadászattal egybekötött pihenésre is. A községet körülvevő hegyek, erdők gazdag állatvilággal várják a vadászat szerelmeseit. A terülten a nagyvadak (gímszarvas, vaddisznó és őz) mellett a nyúl, a fácán és a szalonka is megtalálható. (Ez utóbbiból a gersekaráti akácos kimondottan sok példánnyal büszkélkedhet a szalonkahúzás idején.)

Érkezés előtt a vadász-program megszervezésében segítséget nyújt a körmendi Winchester vadászbolt, mely vállalja az egyéni vagy társas vadászatok lebonyolításához tartozó teljes körű ügyintézést, s a helyi vadásztársaságok közreműködésével biztosítja az eredményes vadászathoz szükséges feltételeket. Az üzlet természetesen lehetőséget ad a vadászfelszerelés beszerzésére is.

A vadászbolt honlapja »


Látogasson el hozzánk, és fedezze fel e vidék szépségeit Ön is!